Palančanin pritvoren zbog pretnji komšijama da će ih ubiti i rasporiti

VELIKA PLANA/SMEDEREVSKA PALANKA, 25. april 2023 – Po nalogu zamenika javnog tužioca u Velikoj Plani doneto je rešenje o zadržavanju B. N. iz Smederevske Palanke. Njemu se stavlja na teret da je više godina oštećenima, četvoročlanoj porodici u komšiluku, upućivao ozbiljne pretnje da će ih ubiti, rasporiti nožem i slično. Tog dana, uoči privođenja, ponovo je pretio, nakon čega je sa prozora svoje kuće glasno pustio muziku, pesmu u kojoj se između ostalog pominje „Ubiću te na Vidovdan“.

Po dolasku policijskih službenika on je u njihovom prisustvu ponovo ponovio pretnje, a odbio je i da se alkotestira.

Sve ovo je negirao na saslušanju pred postupajućim zamenikom OJT Velika Plana, nakon čega je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikoj Plani, po predlogu zamenika javnog tužioca, odredila pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo.

Radi utvrđivanja pravilnog činjeničnog stanja, tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati svedoke oštećene, kao i svedoke, navodi se u saopštenju OJ u Velikoj Plani.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!