Smederevu priznanje za najuspešnije u stručnom usavršavanju matičara

BEOGRAD/SMEDEREVO, 25. april 2023 – U Beogradu je ovog utorka održana konferencija „Sektorsko posebno stručno usavršavanje u jedinicama lokalne samouprave”, koju je organizovalo resorno ministarstvo. Bila je to prilika i da se uruče priznanja, a smederevska Gradska uprava je dobila ono namenjeo za najuspešniju jedinicu lokalne samouprave u sektorskom posebnom stručnom usavršavanju matičara u 2022. godini. U ime Gradske uprave primio ga je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Na konferenciji su se prisutnima obratili ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Ovogodišnja konferencija je bila posvećena matičarima i službenicima koji obavlјaju poslove ažuriranja jedinstvenog biračkog spiska, a koji su svojim radom, poslednjih godina dali doprinos digitalnoj, administrativnoj i kulturnoj transformaciji javne uprave u celini.

Ministar Martinović je istakao da se, zahvaljujući trudu koji službenici ulažu u razvoj ličnih i profesionalnih znanja i veština, možemo pohvaliti sve efikasnijim uslugama koje se pružaju građanima.

Ukazao je i na to da samo tokom prošle godine više od 5,5 miliona građana nije moralo u različitim postupcima da prilaže isprave o svom ličnom statusu, jer su ih organi pribavljali iz Registra matičnih knjiga po službenoj dužnosti.

Naveo je i podatak da je 448 službenika na poslovima ažuriranja jedinstvenog biračkog spiska donelo približno 960 hiljada rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!