Dečji ansambli ANIP Smederevo za Luku Petrovića Jovanovića

SMEDEREVO, 24. april 2023 – Humanitarni koncert dečjih ansambala ANIP Smederevo zakazan je za ovaj ponedeljak u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu. Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je lečenju Luke Petrovića Jovanovića. Cena ulaznice ja 300 dinara, a koncert počinje u 19 sati.

Luka je rođen kao zdravo dete. Bio je veseo dečak, pun snage i želje za igrom, sve do februara meseca 2020. godine kada mu je dijagnostifikovana teška bolest. Ustanovljeno je da Luka boluje od osteosarkoma, malignog tumora kostiju, i da su hitno potrebne konsultacije u inostranstvu kako bi što pre bio operisan.

Niko nije mogao ni da nasluti da će do ovakve bolesti doći. Još kao mali počeo je da trenira fudbal, igra folklor i postao veliki uzor mlađem bratu i sestri. Pored svih aktivnosti koje je imao, postao je član i maneken jedne modne agencije. Pohađao školu plivanja i postao dobar plivač. Luka ima samo jednu želju – da ozdravi. Istu želju dele i njegovi roditelji, kao i svi koji ga poznaju.

Da bi Luka nastavio svoje srećno detinjstvo, pomozimo mu da pobedi ovu tešku bolest. Vreme mu nije saveznik, a neophodna su mu novčana sredstva za odlazak u inostranstvo na lečenje, za putne troškove i smeštaj, kao i za medikamente.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!