Oklopnici ostali bez dva boda u duelu sa pretposlednjim timom na tabeli

SMEDEREVO, 23. april 2023 – Da je najteže pobeđivati u utakmicama u kojima se unapred računa na tri boda pokazalo se i danas na stadionu kraj Dunava. Smederevci su dočekali ekipu iz Bogatića, drugu otpozadi na tablici: Smederevo 1924 – Mačva 1929 3:3 (3:2).

Tako je, kada se to najmanje očekivalo, pretendent za članstvo u prvoligaškom društvu napravio neočekivani kiks koji može da bude koban u borbi za prvo mesto.

Početak susreta nije nagoveštavao takav epilog, jer su domaći, bez većih napora, posle nešto više od 20 minuta imali dva gola prednosti.

Najpre je na centaršut sa ivice peterca Bojić glavom bio precizan. Isti igrač je potom bio asistent Zličiću, koji je precizno šutirao iskosa sa nekih petnaestak metara.

Indolentnu igru Smederevaca nakon, činilo se i njima i gledaocima, ubedljivog vođstva, u 37. minutu je kaznio snalažljivi Živorad Arnautović. Ispostaviće se, Arnautović će biti fatalan po domaće.

Kada je samo dva minuta kasnije, nakon kornera Ilića, Dimitrijević udarcem glavom ponovo prednost uvećao na dva gola raazlike izgledalo je da će Smederevo lako doći do još jedne, kako bi rečeno, unapred upisane pobede.

Da tako ne bude već u sledećem minutu pobrinuo se ponovo Arnautović, koji je efektnim šutem pogodio same leve rašlje gola domaćih.

Tačku na svoju odličnu partiju Arnautović je stavio u 76. minutu još jednom bravurom, kada je utrčao u prazan prostor i lob udarcem sa 16 metara  izjednačio rezultat.

Mogli su gosti iz Bogatića i do pobede, ali je stativa bila saveznik golmana Smedereva Kaličanina.

Senku na ovaj susret bacio je trener Mačve Željko Milošević, koji je posle drugog žutog, odnosno crvenog kartona za Obradovića u 88. minutu zbog vređanja službenih lica napravio prekid od tri minuta, da bi tek tada konačno napustio teren.

Smederevo je i dalje na prvom mestu na tabeli, ali je sada razlika u odnosu na drugoplasirani Borac iz Čačka spala na četiri boda, a Smederevci u narednom kolu gostuju baš Čačanima. Oni su pa u ovom kolu bili ubedljivi u Poadunavcima, gde su savladali domaći Real sa 4:2. Ovome treba dodati da Smederevce u međuvremenu očekuje i utakmica za Kup u sredu, pa će, uz sve povređene igrače, trener Šašić verovatno u tom meču morati da kalkuliše sa sastavom ne bi li sačuvao igrače za vrlo moguće odlučujući duel u Čačku.


I dok su Smederevci pognutih glava napustili domaći teren, petnaestak kilometara dalje, kod kuće su se radovali Mihajlovčani. U grčevitoj borbi za opstanak u ovom rangu ostvarili su vrednu pobedu. Savladali su Polet iz Ljubića sa 2:0. Strelci za OFK Mihajlovac bili su Kuzmanović i Arsenijević, oba gola su postignuta u prvom poluvremenu.

Mihajlovčani sada imaju 26 bodova i dalje su na jedanaestom mestu na tabeli, ali su još malo utekli ostalim konkurentima u borbi za opstanak.

U idućem kolu OFK Mihajlovac gostuje Rađevcu, koji im je komšija na tablici sa bodom više.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!