Od Pančeva do rumunske granice novim delom puta E-70 preko Kovina

23. april 2023 – Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine usvojila je protekle nedelje Odluku o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora auto-puta E-70, deonice Pančevo – Vršac – granični prelaz sa Rumunijom, Vatin, čiji deo prolazi i kroz kovinsku opštinu.

Put kroz Srbiju je dugačak 65 kilometara sa srpske strane, a sa rumunske strane autoput Temišvar – Moravica. državna granica, ima dužinu ode približno 78 kilometara.

U toku ove godine planiran je nastavak izrade tehničke dokumentacije za putni pravac kroz Srbiju, a za potrebe izrade Prostornog plana i Izveštaja o proceni uticaja plana na životnu sredinu iz budžeta AP Vojvodine, izdvojeno je 36,1 milion dinara.

Rok za izradu nacrta je šest meseci.

Nakon što bude završen, Nacrt prostornog plana trebalo bi da bude izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u Vršcu, Pančevu, Kovinu, Alibunaru, Plandištu, kao i u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine u Novom Sadu.

Tehničku dokumentaciju je izradio Institut CIP iz Beograda, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dalo je pozitivan izveštaj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!