Dečji vaskršnji festival u Mihajlovcu održan po deseti put

MIHAJLOVAC, 18. april 2023 – U Mihajlovcu je juče bio, po deseti put, a ukupno šesnaesti, tradicionalni Dečiji vaskršnji festival. U svim takmičarskim kategorijama učestvovalo oko 120 dece uzrasta do 17 godina, koja su nadmetala ko ima najjače, najlepše oslikano i najlepše dekorisano jaje.

Najjače jaje imala je Teodora Veljović iz Vodnja, najlepše oslikano jaje na festival je donela Nikolina Spasić iz Male Krsne, a najlepše dekorisano jaje je Nadežde Petković iz Mihajlovca. Pobednicima su osim pehara i medalja pripale i robne nagrade, glavnu – bicikl – obezbedila je Zemljoradnička zadruga Mihajlovac, taburee Tapetarska radionica Bojana Nojića iz Smedereva, a ikone, brojanice i krstiće Pravoslavna crkvena opština mihajlovačka.

Festival je, kao i sve dosadašnje, organizovalo Udruženje srpsko-grčkog prijatelјstva i SG KUD “Kantakuzina“ iz Smedereva, pod pokrovitelјstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Pravoslavne crkvene opštine mihajlovačke, MZ Mihajlovac, grada Smedereva, Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine i prijatelјa manifestacije.

Inače, pre finalnog takmičarskog dela izveden je kulturno umetnički program članova sedam  dečijih ansambala kulturno-umetničkih društava: SG KUD “Kantakuzina“, KUD “Mihajlovac“, KUD “Paja Marganović“ iz Deliblata, KUD “Velјko Dugošević“ iz Male Krsne, KUD “ Vranovo“, KUD “Dobri Do“ i KUD “Vodanj“.

Umetnički rukovodilac festivala je bio Bojan Lukić, voditelјi programa su bili Nevena Stevanović i Aleksa Gitarić, a u žiriju za ocenjivanje vaskršnjih jaja u kategorijama za najlepše oslikano i dekorisano, bili su Ivana Aksić, profesorka književnosti Osnovne škole “Sava Kovačević’ ‘iz Mihajlovca, dr Jasmina Rodifcis-Nađ, Gordana Živanić, bibliotekar u Mihajlovcu i Rajko Rajković, predsednik KUD “Mihajlovac“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!