Pred Kovincima dve izložbe: „Realno-Nadrealno“ i „Svakodnevni dijalog“

KOVIN, 17. april 2023 – Kovinska likovna publika od ovog utorka biće u prilici da pogleda radove slikara Radovana Miće Trnavca, baš kao i one 12 vajara, profesora i saradnika Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

„Realno – Nadrealno“ je naziv izložbe slika priznatog srpskog umetnika Radovana Miće Trnavca, koji je do sada imao 40 samostalnih, a učestvovao je i na više od hiljadu grupnih izložbi širom sveta. Izlagao je sa najznačajnijim slikarskim imenima 20. veka, kao što su Pikaso, Raušenberg, Lihtenštajn, Vorhol i mnogi drugi.

Izložbu „Svakodnevni dijalog“ čine radovi profesora i saradnika sa Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda sa odseka Primenjeno vajarstvo. To su: Dejan Trivunac, Julijana Protić, Miloš Radenković, Milica Crnobrnja Vukadinović, Vukašin Milović, Nenad Vacić, Nikola Marković, Goran Čpajak, Tatjana Karavelić, Marko Vukša, Marko Crnobrnja i Marko Vučković.

Otvaranje obe izložbe u Galeriji kovinskog Centra za kulturu zakazano je za 19 časova, a za muzički delu večeri poveren je Neveni i Srđanu Brankoviću (klavir i gitara).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!