Uhapšen bračni par zbog prevare – rešavali „teške životne probleme“

SMEDEREVO, 4. april 2023 – Juče je, uz saglasnost zamenika Osnovnog javnog tužioca u Smederevu, zbog izvršenja krivičnog dela prevara, određeno je zadržavanje prema Z.N. (2003) i S.N .(2002) iz Bačke Palanke. Sumnja se da su ovi bračni supružnici na internetu kreirali sajt „Presveta Behira“ i „Moćna Behira“ putem kog su za novac nudili usluge pomoći licima u „rešavanju teških porodičnih i životnih problema“.

Tako su u telefonskim razgovorima održavali oštećenog B.N. (77) u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica da će mu rešiti životne probleme, a sve u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist. Svoje nepostojeće usluge naplaćivali su putem „Post net“ uputnica koristeći više različitih brojeva mobilnih telefona.

Njih dvoje su danas, uz krivičnu prijavu, predati javnom tužiocu radi saslušanja. Naime, postoje osnovi sumnje da su na taj način od oštećenog pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 7 miliona dinara, te im se na teret stavlja teži oblik krivičnog dela prevara za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna, navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!