Od Pokrajine još 132 miliona dinara za realizaciju dva projekta u Kovinu

KOVIN, 23. mart 2023 –  Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset koji su planirani kao višegodišnji Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara. Sredstva su dodelјena i za sufinansiranje dva projekta, za koje je iz kovinskog opštinskog budžeta obezbeđeno više od 100 miliona dinara: za sanaciju saobraćajnica u Bavaništu, Dubovcu i Deliblatu i za završetak druge faze izgradnje gradskog kupališta – zatvorenog bazena u Kovinu.

Projekat sanacije saobraćajnica, vredan 62 miliona dinara, obuhvata ulice u tri naselјena mesta: u Bavaništu, JNA ulicu, u Dubovcu – Dunavsku i u Deliblatu – Kozaru. U sva tri sela, projektom je predviđena izgradnja nove, savremene kolovozne konstrukcije sa asfaltnim slojem, kao i novog sistema odvodnjavanja na delovima ulica gde je to moguće. Za ovaj projekat je iz Pokrajine obezbeđeno 40 miliona, a učešće opštine je 22 miliona dinara.

Projekat izgradnje gradskog kupališta u Kovinu – završetak druge faze podrazumeva kompletiranje svih potrebnih radova na izgradnji centralnog objekta bazena dimenzija 33 x 20 metara, sa pratećim prostorijama, kako bi mogao da bude pušten u rad. Ranijim projektom nisu bili obuhvaćeni svi potrebni poslovi, a s obzirom da će bazen biti zaokružena celina za rad i u zimskom periodu (zatvorena konstrukcija), da bi sportisti, turisti i lokalno stanovništvo mogli da koriste sadržaje tokom cele godine, izmenjena je prvobitna projektna dokumentacija na osnovu čega je izdato i rešenje o izmeni građevinske dozvole.

Za završetak ove faze, koji predstavlјa zasebnu javnu nabavku, potrebno je 166,5 miliona dinara. Upravo potpisanim ugovorom, iz AP Vojvodine obezbeđena je polovina tih sredstava, a drugi deo finansira se iz lokalnog budžeta.

Informacija i foto: pres Vlade Vojvodine, Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!