Zadržano 11 vozača pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 20. februar 2023 – Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Smederevu, tokom vikenda, zadržali su 11 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Pedesettrogodišnji muškarac je u Smederevskoj Palanci, upravlјajući neregistrovanim „folksvagenom“, sa 2,3 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole, sleteo sa puta.

Policija je, takođe u Smederevskoj Palanci, zaustavila tridesettrogodišnjeg vozača „folksvagena“ sa 2,2 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole.

Na njegovom vozilu bile su nepripadajuće registarske tablice, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Saobraćajna patrola u Velikoj Plani iz saobraćaja je isklјučila devetnaestogodišnjaka koji je upravlјao „folksvagenom“ sa 2,02 promila alkohola u organizmu, sa probnom vozačkom dozvolom, u vreme kada je to ovim vozačima zabranjeno i automobilom čija je snaga motora veća od dozvolјene.

Smederevska policija zaustavila je i četrdesetsedmogodišnjeg vozača taksija koji je vozio pod dejstvom amfetamina i kanabisa, kao i dvadesetdvogodišnjeg vozača „folksvagena“ koji je bio pod uticajem kanabisa.

Protiv svih vozača su podnete odgovarajuće prekršajne prijave, saopšteno je iz Policijske uprave Smederevo.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!