Na početku priprema remi u susretu sa prvoligašem iz Kruševca

KRUŠEVAC/PRNJAVOR, 28 januar 2023 – Po hladnom vremenu, ali na odličnom terenu sa veštačkom podlogom sportskog centra Jedinstvo u Prnjavoru kraj Kruševca, Smederevci su danas odigrali prvu pripremnu utakmicu: Trajal – Smederevo 1924 2:2 (1:2).

Sam početak utakmice bio je čvrst bez mnogo prilika, da bi tek u 20. minutu igrač Trajala Stojanović zagrejao dlanove golmana Jovića, koji je njegov šut izbacio u korner.

Ipak, nije prošlo mnogo, a Smederevci su, u 26. minutu, stigli do vođstva. Krsta Bojić je presekao loptu na polovini Trajala uputio udarac sa nekih 20 metara, golman domaćih Savić zakačio je loptu, ali ona je ipak završila u mreži.

Domaći su  posle toga ubrzali tempo, ali su se Smederevci umešno branili do 35. Minuta, kada je u njihovom šesnaestercu oboren Golubović. Sudija je pokazao na belu tačku, a sam Golubović je bio realizator.

Prošlo je samo dva minuta kada je, mora se reći, opravdano poništen gol Zličiča zbog ofsajda. Svemu je prethodila odlična akcija Smedereva, koju je poveo danas agilni Jordan Jovanović, proigrao Dimitrijevića, golman domaćih Savić odlično brani, a Zličić  se aktivirao iz ofsajd pozicije.

U 40. minutu Dimitrijević Smederevu donosi novo vođstvo. Asistirao mu je Jordan Jovanović, činilo se da će golman Savić uzeti loptu, ali se spetljao, Dimitrijević je primio poklon i lako sproveo loptu u prazan gol.

Mogao je Dimitrijević i da duplira prednost, ali je posle centaršuta Markovića sa desne strane bio neprecizan sa nekih 5-6 metara.

U drugom poluvremenu trener Šašić promenio je kompletnu postavu Smedereva, samo je Dimitrijević ostao i to na mestu desnog spoljnog. Domaći su, za razliku, periodično menjali svoje igrače i imali više od igre.

U tom periodu pogodili su Kruševljani i prečku, a Smederevci su pokušavali iz kontra napada preko Nikole Filipovića i njegovog imenjaka  Timotijevića. U dobrom svetlu pokazao se i mladi Despenić.

U 83. minutu, posle kornera, domaći izjednačuju pošto je iskusni Punoševac glavom zakucao loptu u mrežu sa 7-8 metara.

Nakon toga igrači Trajala kreću u ofanzivu, što je otvorilo priliku za kontre i umalo Dimitrijević nije goste doveo do pobede kada je njegov šut sa 16-17 metara zaustavila prečka. Meč je, ipak, uprkos pokušajima i jednih i drugih, ipak završen bez pobednika.

U prvom poluvremenu za Smederevo su nastupli: Jović, Aleksa Marković, Sević, Kostić, Krneta, Stojković, Dimitrijević, Nikola Jovanović,Jordan Jovanović, Bojić i Zličić.

U drugom poluvremenu za Smederevo su igrali: Antić, Sočanac, Blagojević, Panić, Despanić, Andrija Marković, Šare, Timotijević, Nikola Filipović i David Filipović.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!