Miodrag Stojadinović iz Velike Plane najhrabriji policijski službenik 2022.

28. januar 2023 – Nagrade koje se tradicionalno dodeljuju najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, kao i omiljenom kolegi među pripadnicima MUP-a, uručene su na ceremoniji koja je održana u Plati Srbija. Priznanje za najhrabrijeg policijskog službenika u 2022. pripala je vodniku prve klase Miodragu Stojadinoviću, vođi vatrogasno-spasilačke grupe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Velika Plana, zbog iskazane izuzetne hrabrosti pri spasavanju starije žene iz 20 metara dubokog bunara.

Nagrade je dobitnicima uručio ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Titulu najposvećenijeg policijskog službenika poneo je pripadnik Interventne jedinice 92, mlađi vodnik Nenad Radulović, koji je u 2022. godini tokom patrolne delatnosti priveo pravdi 37 izvršilaca krivičnih dela, a pružajući pomoć drugim organizacionim jedinicama pronašao je 30 osoba za kojima se tragalo.

Nagrada za omiljenog kolegu dodeljena je zastavniku policije Pešić Milanu, mlađem kriminalističkom inspektoru za suzbijanje imovinskih delikata u Policijskoj upravi za grad Beograd, za kojeg su kolege rekle da je izuzetno savestan i pouzdan kolega, uvek spreman na saradnju i pružanje pomoći.

Nagrađeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova izrazili su zahvalnost na nagradama, poručivši da su im one podsticaj da marljivo i posvećeno nastave rad u službi svih građana i države Srbije.

Foto/video: MUP Srbije

.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!