Želje, čestitke, pozdravi…

2. decembar 2023 – Kako to biva već nekih desetak godina unazad, poštari su se, bar što se tiče čestitki, izvukli. A i ko bi slao klasične čestitke kada su ove nove šarenije, personalizovane, što bi seljaci rekli – custom made, pri tome mogu još i da mrdaju, da sviraju, pevaju…

Tako je i na naše redakcijske i lične mejlove ovih dana stiglo brdo takvih čestitki, ovo što vidite na ilustraciji je slučajan izbor, ne ni po redosledu stizanja, niti po značaju pošiljalaca, daleko bilo, da se ne uvrede oni koji su nam čestitku poslali a ne pronađu je na ovoj ilustraciji.

I mi smo, redakcijski, pripremili čestitku, dokaz u prilogu, mislili smo originalnu, ali smo u poslednji čas odustali od slanja. Ispostavilo se da je simbolika problematična, da može da se tumači i ovako i onako…  Činjenica da je trka u ovoj 2023. počela, ali ovaj cilj u magli može da se protumači na pogrešan način, poruka je sporna, može biti da ne znamo „di smo pošli“, ili šizofreno, da se trkamo sami sa sobom…  Vidi sliku i nastavi niz.

Pa, da ne rizikujemo. Dakle, ako niste dobili našu čestitku, nije što vas ne volimo, ne mislimo na vas, nezahvalni smo i nismo odgovorili na onu koju ste nam poslali… Ne, to je samo zato što je na kraju bilo kasno da se pravi druga.

A da vam želimo srećnu Novu godinu i sve najlepše u njoj – e, to nije sporno.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!