Počinje nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, prvo izvlačenje 28. januara

23. decembar 2022 – Vlada Srbije, uz podršku NALED-a, organizuje novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, a nagradni fond je 1.682.424,33 evra i biće izvučeno deset stanova, dva po izvlačenju, koje će biti emitovano na RTS-u.

Ovoga puta, umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani će pravo da učestvuju ostvariti registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije. Aplikacija će biti dostupna na Gugl i Epl prodavnicama, a moći će da učestvuju i platforme Ajfona (IOS), Android telofona i Huavei. Račun nakon skeniranja ne mora da se čuva.

U igri, kako se danas čulo na konferenciji za medije koja je upriličena tim povodom, mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod. Druga važna novina jeste da svaki račun može da bude dobitni – nije propisana minimalna vrednost i svaki učesnik može da registruje neograničeni broj računa.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, primera radi za članove porodice, što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.

Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od šest brojeva i dva slova. Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni ovi kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u studiju Radio-televizije Srbije.

Pravo da učestvuju imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. Ukoliko iz nekog razloga račun ne može da se skenira, biće omogućen unos potrebnih podataka sa računa, čime će račun biti unet u aplikaciju i ravnopravno će učestvovati u nagradnoj igri.

Prvo izvlačenje će biti u subotu, 28. januara, a poslednje 25. februara 2023. Godine, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagrade u drugom krugu nagradne igre tokom 2023. godine.

Sva pitanja o nagradnoj igri građani će moći da postave kontakt centru koji će voditi NALED, putem i-mejl adrese kontakt@uzmiracun.rs . Kao i do sad, sve najvažnije informacije o „poreskoj lutriji“ i suzbijanju sive ekonomije biće dostupne na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs .

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!