Smederevo zaslužilo Dijamantsku plaketu „Šampion solidarnosti“

POŽAREVAC, 21. decembar 2022 – Danas je Požarevcu, koji je u prethodnih dvanaest godina proglašavan najhumanijim gradom u Srbiji, održan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi Srbije, na kome su dodeljena godišnja priznanja. Smederevo je uručena dijamantska plaketa „Šampion solidarnosti“  za rezultate u dobrovoljnom davalaštvu krvi.

U četrnaestoj Zimskoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi, koja je realizovana je tokom januara i februara u više od 40 gradova i opština Srbije održano je 176 akcija, a krv je dalo 5.397 građana. Zlatna plaketa“ Šampion solidarnosti“ za Zimsku kampanju 2022. godine pripala je Lazarevcu, srebrna Ljuboviji, a bronzana Krupnju.

U Letnjoj kampanji, osamnaestoj po redu, koja je trajala od 1. juna do 30. septembra, bila su uključena 44 grada i opština, a u 363 akcije krv je dalo 11.733 građana. Zlatnu plaketu „Šampion solidarnosti“ za Letnju kampanju u 2022. godini zaslužio je Golubac, srebrnu Smederevskoj Palanci, srebrna Obrenovcu i zlatna Golubcu.

Dijamantske plakete Šampion solidarnosti dodelјene su gradovima i opštinama koje su postigle izvanredne rezultate u obe kampanje. Grad Smederevo je zahvalјujući radu i zalaganju ovdašnjeg Crvenog krsta, zaposlenih u ovoj značajnoj ustanovi , ovogodišnji dobitnik Dijamantske plakete „Šampion solidarnosti“. Plaketu je u ime grada i svih građana Smedereva primio gradonačelnik Jovan Beč.

– Kao gradonačelnik Smedereva ponosan sam na svoje sugrađane koji bezuslovno pokazuju humanost i volјu da pomognu lјudima kojima je to potrebno. Hvala još jednom Crvenom krstu Smederevo i Institutu za transfuziju krvi Republike Srbije, hvala svakom dobrovolјnom davaocu krvi – rekao je gradonačelnik Beč primajući plaketu, posetivši da je zahavljujući Crvenom krstu, Institutu za transfuziju krvi Srbje i svim humanim građanima Smedereva, ovde prikupljeno 1465 jedinica krvi.

Dobitnici plaketa Šampion solidarnosti su i Požarevac, Šabac, Loznica, Valјevo, Kocelјeva i Velika Plana, a za najhumaniju opštinu ove godine proglašena je Loznica, dok je najhumaniji grad 13. put za redom Požarevac.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!