Krivična prijava zbog poreske utaje i falsifikovanja službene isprave

SMEDEREVO, 30. septembar 2021 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom, podneli su u redovnom postupku krivičnu prijavu protiv tridesetpetogodišnjeg muškarca iz Smedereva, koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice preduzeća za promet sekundarnim sirovinama, nakon kupovine devet korišćenih plovila, teglјačica, potisnica i barži, u poreskoj prijavi naveo da će ih koristiti za promet robe i na osnovu toga ostvario odbitak poreza u iznosu od 5.306.000 dinara. On je plovila potom, kako se sumnja, isekao, a 1.500 tona gvožđa koje je dobio na ovaj način prodavao je kao sekundarnu sirovinu, čime je prestao da važi osnov za odbitak poreza.

On se tereti da promenu namene nije prijavio Poreskoj upravi, što je bio dužan da učini uz naknadno plaćanje poreza na dodatu vrednost.

Na ovaj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za 5.306.000 dinara utajenog poreza i protiv njega je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, kao i falsifikovanje službene isprave.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!