Sastanak Strukovne organizacije fudbalskih trenera Smedereva

SMEDEREVO, 16. decembar 2022 – Na inicijativu Izvršnog odbora smederevske trenerske organizacije, u velikoj sali Gradske skupštine održan je danas sastanak ovdašnjih fudbalskih učitelja. Nekadašnji član futsal reprezentacije Srbije i učesnik Svetskog prvenstva na Tajlandu, još uvek aktivan igrač i trener mlađih selekcija KMF Smederevo, kao i član stručnog štaba omladinske reprezentacije naše zemlje, Dragan Đorđević, predsedavao je ovim skupom.

– Položaj trenera u većini klubova nije na zavidnom nivou i zbog toga smo se pozabavili i ovom temom. Saradnja se uglavnom svodi na usmeni dogovor, zbog čega neretko dolazi do njihove smene ili otkaza, a bez izmirenja finansijskih obaveza. Želja nam je da se sa tom praksom prekine, a mi ćemo kroz stalnu edukaciju unaprediti njihovo stručno znanje. Jedan od prioritetnih zadataka u narednom periodu je da putem kurseva i predavanja vrsnih stručnjaka regrutujemo nove kadrove – rekao je Đorđević, čelni čovek Izvršnog odbora smederevske trenerske organizacije.

Veliki doprinos ovom skupu dao je i svojim prisustvom Ljubiša Stamenković Piskavac, jedan od najpoznatijih trenera u Smederevu a i šire. Ovom prilikom on je govorio o ulozi i značaju fudbalskih stratega, kako na taktičkom tako i psihološkom planu, navodeći primere iz svog iskustva sa domaće i međunarodne scene.

Foto: R.G

Skorašnji članci

error: Content is protected !!