Od danas prijave za VTO sa darovanim reproduktivnim materijalom

8. decembar 2022 – Svi zainteresovani za učestvovanje u programu vantelesne oplodnje sa darovanim reproduktivnim materijalom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a koji ispunjavaju uslove za ovaj postupak, od danas mogu da kontaktiraju nadležnu zdravstvenu ustanovu, kako bi zakazali termin za pregled pred komisijom za biomedicinski potpomognutu oplodnju, saopštio je danas Fond za zdravstveno osiguranje.

Prijavlјivanje od 10.12.2022. godine obavlјaće se isklјučivo preko portala eUprave za postupke sa darovanim reproduktivnim materijalom.

Pravo na VTO sa darovanim reproduktivnim ćelijama imaju žene do 45 godina starosti koje imaju partnera, a jedno od njih ne može da se ostvari u ulozi roditelјa, kao i žene do 45 godina koje nemaju partnera, a žele da postanu majke.

Uputstvo za sprovođenje postupka biomedicinski potpomognute oplodnje (BMPO) objavlјeno je na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje gde se svi zainteresovani mogu detalјno informisati o koracima u toku samog postupka vantelesne oplodnje sa darovanim reproduktivnim materijalom, od neophodne dokumentacije za pripremu, kao i načina zakazivanja termina pred komisijom.

Link ka stranici VTO

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!