Anemična igra u prvom poluvremenu rezultirala (zasluženim) porazom

Inđija, 7. maj 2024 – Nije prvi put da fudbaleri Smedereva odigraju uspavano, beskrvno i naizgled bez ikakve želje i volje prvih 20 minuta ili pola sata utakmice, ali retko je to bilo celo poluvreme, a ovoga puta u Inđiji je to skupo plaćeno. Jer, kad nekom timu u prvom poluvremenu date, što bi deca rekla, tri gola fore, onda se, na ovom nivou fudbala, kakav je da je, to teško ili nikako ne stiže; Inđija Toyo Tires – Smederevo 1924 3:1 (3:0).

Od prvog minuta susreta videlo se da su domaći na teren istrčali namerni da sva tri boda ostanu u Inđiju. Trčali su za svakom loptom koja bi krenula u aut, u duele žustrije ulazili, po kišom nakvašenom terenu uklizavali bez pardona. S druge strane, Smederevcima kao da se praznovanje još nije završilo, nisu nijednog momenta bili dostojan rival, koji bi ma kakvim trudom zaslužio barem bod.

Prvu dobru šansu za domaće propustio je Stojanović posle ubačene lopte Desančića. Upravo je Desančić bio taj koji je u 18. minutu oboren u šesnaestercu Smedereva. Sudija Mladen Jakovljević je pokazao na belu tačku, a penal realizuje baš Desančić.

Igrao se 31. minut kada je ponovo Desančić izneo loptu i proigrao Vasilija Janjića, a ovaj efektnim šutem s mnogo efea, iskosa  sa 16 metara, pogodio malu mrežu Lukićevog gola za 2:0.

Nekoliko minuta kasnije Radosavljević izlazi sam pred Lukića, ali golman Smedereva, uprkos tri primljena gola verovanto najbolji u gostujućem sastavu, samo pukim refleksom čuva svoj gol.

Tačka na neuporedivo bolju igru domaćih stigla je u 43. minutu. Po levoj strani prošao je raspoloženi Radosavljević, i on izašao sam ispred Lukića i maltene iz mrtvog ugla plasirao loptu pored njega.

U drugi deo meča Smederevci su ušli, činilo se, mnogo odlučnije, spremni da poprave katastrofalan utisak iz prvog. Na poluvremenu je izvršena trostruka izmena; teren su napustili Ilić, Lazar Marković i Ćorković, a u igru su ušli Stojković, Saša Jovanović i Janković.

Da se nešto pokrenulo u igri Smederevaca videlo se posle nekoliko minuta, kada je Zuvić pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola, da bi se nedugo potom Lokosa oslobodio svojih čuvara, no je njegov šut prošao tik pored leve stative.

U 62. minutu agilni Lokosa je oboren u šesnaestercu domaćih, Saša Jovanović je izveo penal. Golman Tasić je njegov šut odbranio, ali lopta se vraća Jovanoviću koji ispravlja svoju grešku i pogađa za 3:1.

Do kraja utakmice domaći su bili ti koji su, uprkos inicijativi koju je naizgled preuzelo Smederevo, imali bolje šanse. Tako je Luka Đorđević pobegao gostujućoj odbrani, ali povratnu loptu i priliku iz koje je bilo lakše pogoditi nego promašiti gol ne koristi Desančić, šalje je preko gola. I to nije bilo sve, u 88. minutu prečku gola koji je branio Lukić pogodio je Stojanović šutem sa nekih 20 metara.

Drugo poluvreme, reklo bi se, za Smederevo znatno bolje, ali nedovoljno da se izbegne poraz. Jer, niti je Smederevo Liverpul, niti je Inđija Istanbul 2005. Sve što su Smederevci uspeli je da postignu jedan gol, zlobnici bi rekli – i taj posle promašenog penala.

Plej-of se nastavlja već u nedelju, kada Smederevo ide na Karaburmu, na noge OFK Beogradu, koji je i teoretski i praktično, uprkos posrtanjima u jednom delu sezone, obezbedio povratak u najviši rang srpskog fudbala.

Smederevo je posle današnje utakmice palo na peto mesto, zaostaje dva boda za Tekstilcem koji je savladao Radnički iz Sremske Mitrovice, ali kome nad glavom, kao Damoklov mač, visi kazna po prijavi koja je poslata iz sedišta UEFA za meč sa ekipom OFK Vršca. Inđija i drugoplasirano ubsko Jedinstvo i dalje dele dva boda, tako da još ništa, osim prvog mesta OFK Beograda, nije izvesno, jedan poraz ili jedna pobeda mogu da preokrenu situaciju i pozicije na tabeli.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!