Drakonske kazne Disciplinske komisije FSRZS – oduzeto 36 bodova!

11 novembar 2022 – Zoran Janković, disciplinski sudija Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, zbog onoga što se, kako je navedeno u obrazloženju, zbilo na utakmici Podunavsko-šumadijske zone između Borca 1923 iz Ralje i Pomoravlja 1946 iz Vlaškog Dola, presudio je da Borac bude kažnjen oduzimanjem 12, a Pomoravlje ostaje bez čak 24 boda.

Tako sada Borac poslednje kolo prvog dela prvenstva umesto na trećem čeka na 12. mestu, a Pomoravlje je otišlo u minus, i bukvalno, sa minus 6 bodova ubedljivo je poslednje na tabeli. Inače, ekipa iz Vlaškog Dola, kako stoji u odluci, kažnjena je dvostruko većom kaznom jer je i u prethodnoj sezoni zbog istog prekršaja ostala bez 9 bodova.

U Ralji su ovakvu presudu dočekali sa nevericom, pogotovo što su ovi isti rivali, Borac i Pomoravlje, u pripremnom periodu odigrali dve utakmice i obe su Raljčani dobili.

– Spremali smo se da na kraju jesenje sezone proslavimo devedeseti rođendan kluba, pa nas je ova „čestitka“, najblaže rečeno, šokirala. Oduzimanje 36 bodova je, verovatno, za Ginisovu knjigu rekorda. Uz pomoć sponzora Ivana Stojkovića u prvenstvo smo ušli sa više vrsnih novajlija i zbog toga ne čudi da smo bili treći na tabeli. S obzirom da se liga smanjuje na 12 klubova, cilj nam je bio plasman u sredini tabele, a serijom dobrih igara i rezultata premašili smo očekivanja. To je sada sve palo u vode – kaže Goran Milošević, predsednik Borca, koji je takođe kažnjen – suspenzijom na godinu dana, najavljujući da će se klub žaliti.

Da Disciplinska komisija FSRZS ima, izgleda, dvostruke aršine svedoči i činjenica kako su prošli srpskoligaši Borac 1926 iz Čačka i Polet iz Ljubića za sličan prekršaj – samo s novčanim kaznama. Pitanje ovog spornog meča brzo je zaključeno, nije bilo nezadovoljnih, automatski ni žalbe.

Izgleda, da se ni uletanje gledalaca na teren dok traje utakmica, po svemu sudeći, ne tretira kao nekakav ozbiljan prekršaj, o čemu govori i poslednja odluka nakon meča između Reala iz Podunavaca i Poleta iz Ljubića. Naime, kako stoji u obrazloženju odluke, na toj utakmici je u 60. minutu NN lice sa kapulljačom preskočilo ogradu i utrčalo na teren pored pomoćnog sudije, zbog čega je organizator meča kažnjen sa 80.000 dinara, ne i suspenzijom terena ili kakvom dugom sankcijom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!