Iako sa igračem manje više od sata, Smederevci upisali devetu recku

SMEDEREVO, 22. oktobar 2022 – Pred više od hiljadu gledalaca, uprkos činjenici da su više od sat vremena bili sa deset igrača, fudbaleri Smedereva su zabeležili devetu pobedu u jedanaest do sada odigranih kola: Smederevo 1924 – Budućnost Krušik 2014 2:0 (0:0).

Na samom početku, na pas Stojkovića, Dimitrijevićev šut završio je kraj stative gola gostiju. Nešto kasnije, raspoloženi Nikola Jovanović oslobodio se pratioca, ali mu je lopta odskočila i prebacio je okvir gola Budućnosti.

Gosti su vrebali šansu iz kontranapada, pre svih preko Ristovića i Rajevca, no je odbrana domaćih uspešno parirala. Zličić je potom u dva minuta dva puta bio neprecizan, pa se rezultat nije menjao.

U 27. minutu golman domaćih Kaličanin van kaznenog prostora startovao je na loptu, pri čemu je zakačio Valjevca Jankovića, pa mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Potom je viđena solo akcija Aleksića, koga je u poslednjem trenutku osujetio požrtvovani Ilić, a do pauze vredan pomena je udarac Zličića glavom nakon odličnog centaršuta Nikole Jovanovića, koji je završio kraj gola.

Početkom drugog dela dva brza pogotka odlučila su o pobedniku. Na pas Dimitrijevića, sa ivice kaznenog prostora Zličić je raspali po lopti, koja je kao tane završila ispod prečke u mreži Matića. Nedugo potom, četiri minuta kasnije, na sredini terena Ilić je presekao napad gostiju, proigrao Redžića, koga je golman gostiju srušio i nije bilo dileme da je to penal. Siguran sa bele tačke bio je Jordan Jovanović.

Gosti su pripretili preko Milovanovića, čiji je udarac završio kraj stative sigurnog Jovića, koji je ispred mreže zamenio isključenog Kaličanina. Da je potom Jordan Jovanović bio malo brži pobea Smedereva je mogla bude još za gol ubedljvija.

Na kraju susreta, kao retko kada, učenici trenera Save Šašića su ispraćeni dugotrajnim aplauzom.

Smederevo na čelu tabele i dalje ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu čačanskog Borca.

U narednom kolu Smederevci gostuju u Kraljevu, gde ih čeka tamošnja Sloga, poslednja na tabeli sa samo pet bodova.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!