Startna pobeda posvećena slavljeniku – kapitenu Dušanu Đorđeviću

SMEDEREVO, 22. oktobar 2022 – Na najlepši način smederevski odbojkaši su čestitali rođendan svom kapitenu pošto su u prvom kolu prvenstva Prve lige Srbije ubedljivo savladali goste iz Paraćina: Smederevo Carina – Borac 3:0 (25:18, 25:12 i 25:13).

Od početka utakmice domaći odbojkaši predvođeni slavljenikom – kapitenom Dušanom Đorđevićem (3 poena), imali su rezultatsku prednost. Sve što su skromni gosti učinili jeste da su u prvom setu stigli do dva poena zaostatka, bilo je 20:18. Sve dileme kome će pripasti taj prvi period igre rešio je novajlija Nikola Jovanović (4).

Prava egzibicija novog trenera Gorana Blagojevića viđena je u drugom i trećem setu. Servisi Danila Nikolića (12) bili su neuhvatljivi ta goste, a na mreži se sa nekoliko penala istakao Nikola Stojičić (9). Ništa manji učinak nije imao ni Đorđe Kovač (10), koji je izmamio aplauze smečevima i kuvanjima, a prave ovacije i ovog puta doživeo je Senegalac Amado Sila (12), koji je i stavio tačku na ovaj duel.

U narednom kolu Smederevci se sastaju sa ekipom Topličanin 97. Ova utakmica trebalo je da bude igrana u Prokuplju, ali je zamenjeno domaćinstvo, jer se u sali u kojoj je Topličanin domaćin menja parket. Tako će i naredne subote, od 19 časova, odbojkaši Smederevo Carine igrati kod kuće.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!