Po prvi put sprovedeno alkotestiranje onih koji upravljaju plovilima

22. oktobar 2022 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Odelјenjem za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe, u cilјu povećanja bezbednosti na rekama sproveli su danas akciju pojačane kontrole učesnika u vodenom saobraćaju.

Akcija je sprovedena na Dunavu i Savi i pored kontrole i utvrđivanja ispunjenosti uslova za učestvovanje u vodenom saobraćaju, po prvi put je sprovedeno i alkotestiranje vozača plovila.

Tokom petočasovne akcije, pripadnici Jedinice su podneli ukupno četiri prekršajne prijave protiv četiri lica. Jedna osoba je isklјučena iz saobraćaja zbog upravlјanja plovilom pod dejstvom alkohola,  protiv dva učesnika podnete su prekršajne prijave zbog upravlјanja neregistrovanim plovilom, dok je protiv jedne osobe podneta prijava zbog glisiranja.

Jedinica za bezbednost na rekama, koja je osnovana decembra prošle godine, za deset meseci opravdala je odluku o potrebi njenog osnivanja, posebno kada je u pitanju sprečavanje krivičnih dela krijumčarenja nafte i naftnih derivata, kao i duvana i duvanskih proizvoda. Oduzeto je 70 tona nafte i naftnih derivata, više od 2000 kilograma duvana i preko 220.000 boksova cigareta bez akciznih markica, a kao poseban rezultat izdvaja se rekordna zaplena oko 50 tona cigareta na brodu u luci Prahovo, u zajedničkoj akcijiJedinice za bezbednost na rekama, Uprave kriminalističke policije i Uprave carina.

Informacija i foto:  MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!