Boljom igrom u nastavku smederevski rukometaši slomili otpor Sivčana

SMEDEREVO, 23. oktobar 2022 – U utakmici petog kola prvenstva Super B lige grupa Centar, rukometaši Smedereva su sinoć na domaćem parketu stigli do treće pobede: Smederevo – Sivac 33:27 (17:17).

Iako su većim delom prvog poluvremena bili u vođstvu učenici trenera Nenada Martića nizom tehnički grešaka su i promašaja, od toga i dva sedmeraca, na odmor otišli sa rezultatskim egalom.

Domaći su u dvadesetom minutu imali pet golova viška, bilo je 13:8, ali su dozvoli gostima a serijom od 3:9, posle preokreta minut pred kraj poluvremena prvi put i povedu. Pogotkom Marka Jokića (7 golova) pre pauze rezultat je izjednačen, a velike zasluge za to imao je i golman Filip Todorović, koji je zabeležio 15 odbrana, među njima dva sedmerca, kao i pre dve nedelje najbolji akter meča.

Mnogo bolje izdanje domaćih viđeno je u nastavku susreta, a zapaženu rolu u tom periodu imao je kapiten Nemanja Marjanović , koji je postigao 8 golova. On je u 42 minutu odveo svoj tim na plus 6  – 25:19.

Trener Martić je u finišu utakmice šansu pružio i mlađim sanagma, a šlag na torti bila su ri efektna pogotka jednog od najmlađih Vanje Mirkovića.

U sledećem kolu Smederevce očekuje gostovanje Subotičkom Spartaku.

 Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!