Projekat Aktivnija Srbija: Ove srede besplatan javni trening u Smederevu

SMEDEREVO, 27. septembar 2022 – U okviru projekta Aktivnija Srbija ove srede će u Smederevu biti održan besplatan javni trening na centralnom gradskom trgu sa početkom u 16 i 30.

Svi prijavljeni vežbači će dobiti flašicu vode, majicu za vežbanje i priliku da degustiraju proizvode „Volim dobro u ljudima“.

Takmičenje u igrama “Skok u sport” biće za one od 6 do 9 godina, a za učesnike su predviđene medalje i diplome. Za decu od 3 do 5 godina predviđena je kreativna radionica i takođe pokloni.

Grupne prijave mogu se organizovati putem telefona: 0652501289

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlјa,i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu.

Do sada je Aktivnija Srbija bila u Kragujevcu, Kruševcu, Aranđelovcu, Arilju, Čačku Nišu, Prijepolju, na Zlatiboru, a posle Smedereva, idućeg meseca, biće u Beogradu.

Poslednjih nekoliko godina rađena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65% građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolescenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih obolјenja u većem procentu nego u zemlјama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilј: “Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!”

Projekat Aktivnija Srbija je osmišlјen kao masovni javni trening na kom će građani moći besplatno da vežbaju.  U gradovima organizatorima, pored samog aktivnog druženja njihovih građanima, projekat Aktivnija Srbija trudiće se da kod lokalne samouprave proširi vidike po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

Projekat Aktivnija Srbija udružila je stručnjake iz raznih oblasti. Nutricionisti svojim programima ishrane i savetima doprinose da učesnici postignu što bolјe rezultate, jer je opšte poznato da ishrana i hidratacija ima veoma važnu ulogu kod aktivnih osoba. Tu su i priznati sportisti koji će u periodu od devet meseci imati ulogu promotera i bodriti sugrađane da se pridruže. Na kraju, ali ne i najmanje važno,doktori specijalisti govore o prednostima fizičke aktivnosti u prevenciji raznih bolesti.

Vežbajte sa nama, poručuju iz organizacije projekta Aktivnija Srbija.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!