Minel Enim novi/stari pobednik Memorijalnog turnira Zoran Popović Pop

SMEDEREVO, 22. jun.2022. – Sinoć je pred prepunim tribinama terena za mali fudbal kod Veslačkog kluba završen sedmi Memorijalni turnir „Zoran Popović Pop“. Novi–stari pobednik je Minel Enim koji je u finalnom meču savladao, po onom što su i u prethodnim i na ovoj utakmici prikazali, odličnu i perspektivnu ekipu Kladionice Soker sa 5:4.

Finalisti; prvoplasirana ekipa Minel Enim i drugoplasirana Kladionica Soker

Minel Enimu je pripala nagrada u iznosu od 120 hiljada, a drugoplasiranoj ekipi 50 hiljada dinara. Treće mesto osvojila je ekipa Dispečerski centar Leštar savladavši takođe dobru ekipu Petlić, i to nakon izvođenja penala, jer je u regularnom vremenu rezultat bio 3:3. Oni su osvojili nagradu od 20 hiljada dinara, dok je četvoroplasiranoj ekipi tradicionalno pripalo besplatno učešće na idućem turniru.

Za najboljeg golmana proglašen je Miloš Knežević (Minel Enim), najbolji strelac sa 8 postignutih golova je Branislav Živanović (Kladionica Soker), a Nemanji Paunoviću (Kladionica Soker) pripala je titula najboljeg igrača sedmog Memorijala Zoran Popović Pop. Najboljim ekipama i pojedincima pripali su  pehari i zahvalnice za učešće na turniru i doprinos sećanju na Zorana Popovića Popa.

Nagrada za fer plej ove godine pripala je Popovoj ekipi za iskazanu korektnost na terenu. Dodeljena je i specijalna zahvalnica za tradicionalno učešće na turniru – ekipi Mali Krivak.

Porodica Zorana Popovića Popa i Gradski fudbalski savez zahvalnice su uručili i organizacijama, firmama i pojedincima koji su pomogli organizaciju ovog turnira. Priznanja je uručila Jovana Popović, ćerka Zorana Popovića Popa.

Inače, finalno veče turnira i ove godine su otvorile mlade nade smederevskog fudbala, ekipe Škole fudbala Tesla iz Smedereva,FK Top, Škole fudbala Panta iz Vranova i Škole futsala KMF Smederevo,  što je bio svojevrsni omaž dugogodišnjem radu Zorana Popovića Popa sa talentovanom decom.

Sedmi Memorijalni turnir Zoran Popović Pop, podsetimo, počeo je 14. juna. Takmičilo se 12 ekipa,a tribine na Veslačkom su iz večeri u veče bile pune.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine u 51. godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter Vranovo, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang takmičenja.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!