Podunavska okružna liga: Raljčani proslavili titulu, Petlić opstanak u ligi

RALJA, 20. jun 2022 – Juče su odigrane utakmice poslednjeg kola prvenstva Podunavske okružne lige. Borac 1932 iz Ralje, koji je titulu prvaka i plasman u viši rang mnogo ranije obezbedio, mogao je sebi da dozvoli luksuz da na svom terenu izgubi od ekipe Petlić SD 026, koja se pak grčevito borila za opstanak. Mada, pošteno je reći, Smederevci su i jesenas porazili istog rivala, tako danjihova jučerašnja pobeda, s te strane gledano, možda i nije baš toliko iznenađenje.

Susretu je prethodila svečanost; Raljčanima, koji su na ubedljiv način izborili povratak u zonski rang takmičenja, Bojan Đulić, sekretar FS Podunavskog okruga predao je pehar, a primio ga je kapiten Nemanja Lalić.

Borac je prvenstvo završio sa 64 boda, 13 više od drugoplasirane Sloge iz Lugavčine. Imao je 20 pobeda, 4 nerešene utakmice i 4 poraza, od koji je jedan baš protiv Petlića, u novembru, kada je, kao i juče, bilo 3:1 za Smederevce.

Što se same jučerašnje utakmice tiče, gosti su u meč ušli prilično agresivno i prvi pripretili preko mladog Vuka Dajića, osamnaestogodišnjaka, čiji je snažan udarac golman domaćih krajnjim naporom prosledio u korner.  Već u sledećem, sedmom minutu šut Kostića završio je u donjem levom uglu Raljčana, za radost Smederevac.

Pre odmora, iskusni Slobodan Jeftić je na efektan način iz slobodno udarca, preko živog zida, kako se to kaže, skinuo paučinu, pogodio same raklje i izjednačio.

Samo što je počeo nastavak, kod druge stative Antić je glavom šutorao, a golman gostiju paradom sačuvao svoju mrežu.

U 55. minutu hitronogi Milić je srušen u kaznenom prostoru domaćih, siguran sa bele tačke bio je Nikola Kovačević.

Odmah potom, napravljen je špalir, jer se od aktivnog igranja oprostio Ivan Petrović Bobe (35 godina), koji je celu igračku karijeru proveo u Borcu. Njemu je sportski direktor Bojan Milošević, zajedno sa trenerom Markom Šaranovićem, uručio uramljeni dres sa brojem 5, koji je najčešće nosio.

Na zadugo nakon toga, pitanje pobednika u 60 minutu rešio je Ivan Nikolajević, pošto je utrčao u prazan prostor, zaobišao golman i pogodio suprotan ugao.

Razigrani gosti mogli su potom do novog pogotka, kada je Milić pogodio stativu, a priliku da smanji vođstvo Petlića, nakon atraktivnih makazica Stojkovića, osujetio je golman Živković.

Ovome treba dodati da je dan ranije, pored vranovskog Proletera 1947, koji je bio prvak Gradske lige, novi član Podunavske okružne lige postala i Crvena zvezda. Suvodolci su nakonbaraža u Smederevskoj Palanci bili uspešniji od Cerovca sa 2:0, potom i Omladinca iz Rakinca 2:1, pa se tako posle jednogodišnje pauze vraćaju u viši rang takmičenja.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!