Predati potpisi za pokretanje javne rasprave o zabrani transporta TNG-a

SMEDEREVO, 27. april 2022 – Pokret Tvrđava je pokrenuo inicijativu za otvaranje javne rasprave o zabrani transporta tečnog naftnog gasa kroz centar Smedereva. Prikupili su potpise građana, juče predali predlog da o tome raspravlja Skupština grada i izdali saopštenje koje prenosimo:

Dragi ljudi,     

Pre dve nedelje smo zajedno krenuli u borbu kako bismo zaštitili naše živote i konačno pokrenuli odlučujuću akciju da naše Smederevo bude ono što i zaslužuje – bezbedan i lep grad, bez transporta opasnog gasa u gradskom jezgru.

U utorak, 26. aprila, u minut do 12, predali smo vaše potpise (1.209) Skupštini Grada Smedereva.  U prilogu možete videti inicijativu za pokretanje Javne rasprave u Skupštini Grada koju smo inicirali. Oni imaju rok od 15 dana da nam odgovore i kažu jesu li prihvatili ili odbili. Ono na čemu baziramo priču je izmena Plana detaljne regulacije (PDR) koji je 2014. i dao mogućnost da se tečni naftni gas transportuje kroz gradsko jezgro. Zahtevamo da se unese član kojim se zabranjuje transport kroz grad.

Ukoliko ne uspemo sa javnom raspravom, ostaju nam dve mogućnosti: protest i lokalni referendum. Za prvo smo uvek raspoloženi, ali bismo morali masovno da izađemo. Što se referenduma tiče, potrebno nam je 9.800 potpisa da bi ga Grad raspisao.

Obaveštavaćemo vas povremeno o koracima koje preduzimamo. Možete nas pratiti i Fejsbuku, Tviteru i Instagramu.

Za naše Smederevo i srećan život u njemu.

Ovo moramo zajedno da izguramo!

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!