Objavljena inovirana crna lista trgovaca na društvenim mrežama

Izvor: nops.rs, 27 april 2022 – Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) nastavila je sa akcijom evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini. Objavljena je inovirana lista trgovaca koji na Internetu, na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instragramu, ne posluju u skladu sa ovim zakonom.

Važno je napomenuti, kako kažu, da je veliki broj instagram profila sa prethodne liste ugašen, dok je nekolicina trgovaca prešla u legalne tokove poslovanja, registrovala svoje firme i time postala lojalna konkurencija registrovanim onlajn prodavnicama.

Crnu listu internet trgovaca možete pogledati na stranici Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine – Crna lista.

Iz Udruženja napominju da je pretpostavka je da na listi postoje trgovci koji su eventualno i registrovani, a na listi su se našli iz razloga što ne poštuju zakone. Svaki trgovac koji dostavi dokaz da posluje u skladu sa zakonom, biće uklonjen sa liste. Lista nije konačna, svakodnevno će biti ažurirana. Molei potrošače koji imaju bilo kakav problem sa neregistrovanim trgovcima koji posluju putem društvenih mreža da nam dostave nazive profila. Ujedno, lista neregistrovanih trgovaca će biti dostavlјena i Tržišnoj inspekciji.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!