Vanja Udovičić u sali Tehničke škole i na atletskoj stazi u Tvrđavi

SMEDEREVO, 5. mart 2022 – Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u, sada, tehničkoj Vladi Srbije, danas je posetio Smederevo. Prvo je bio u sali Tehničke škole, a potom je obišao i nedavno izgrađenu atletsku stazu u Tvrđavi.

U Tehničkoj školi Udovičić je uručio donaciju, novu opremu i rekvizite, dva gola za rukomet, dve table sa obručima za košarku, mrežu i stubove za odbojku i 40 lopti, po 10 za četiri kolektivna sporta. Interesovao se i kako napreduju radovi na obnovi ovog objekta,koji je, kako je sam rekao, decenijama bio kolevka smederevskog sporta i jedini te vrste u kome su trenirali i igrali mnogi smederevski sportist.

– Želja nam je da kroz direktnu komunikaciju, kroz živu reč, budemo u kontaktu sa sportskim akterima, klubovima, ali i sa predstavnicima omladinskih udruženja, da čujemo sa kakvim izazovima se suočavaju lokalni i da im pomognemo. Ta pomoć ne mora uvek da se ogleda samo u sredstvima već i kroz donaciju opreme i rekvizita, želja nam je da proširimo sportsku bazu i da omogućimo svakom detetu i svakom građaninu da ima pravo na besplatno bavljenje sportom – kazao je Udovičić obraćajući se novinarima i okupljenima pored atletske staze u Tvrđavi.

Na stazi su se, na treningu, zatekli najmlađi članovi Atletskog kluba Smederevo, s kojima je Udovičić popričao i slikao se za uspomenu.

Što se staze u Tvrđavi tiče, kako je rekao, ona je već, posle evropskih i balkanskih takmičenja koja su tu održana, prepoznatljiva i šire, grad Smederevo je promovisan kroz njihovu organizaciju, a postojanje staze na tom mestu se pokazalo kao opravdano, jer je tako omogućeno i lokalnim atletičarima da imaju najbolje uslove u svojoj sredini.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!