Uspešnim kontra napadima gosti stigli do zasluženog remija

SMEDEREVO, 5. mart 2022 – Na otvaranju prolećnog dela sezone Smederevci nisu uspeli da ostvare željeni rezultat. Umesto očekivana tri stigli su do jednog boda tako što su dva puta morali da jure prednost gostiju: Smederevo 1924 – Takovo 2:2 (0:1).

Susret je počeo jakim presingom gostiju, koji punih deset minuta nije dozvolio domaćinima da dođu u zonu šuta. Tek tada su izabranici Save Šašića, i to greškom dobrane Takova, došli u poziciju da priprete, a udarac Bojića sa 14-15 metara  golman Takova je prosledio u korner.

Imali su potom bezuspešne pokušaje  Panić i Kilbarda, dok su gosti kontrama ozbiljno pretili. Takva igra im se isplatila u 36. minutu, kada je Nešić, posle kornera domaćih, povukao opasnu kontru. Kada se činilo da od toga ipak neće biti ništa, lopta je došla do Mirkovića, koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio gornji desni ugao gola nemoćnog Dobrića.

Samo što je počeo nastavak, Bojić je odigrao pas ka Zličiću, ovaj je ušao u kazneni prostor i prizemnim šutem pogodio suprotan ugao za izjednaćenje.

Preuzeli su tada Smederevci inicijativu, a u 61. minutu, posle velike gužve, golman Košanin je krajnjim naporom udarac Zličića sa ivice peterca prosledio u korner.

U uzbudljivoj završnici malo je nedostajalo pa da gosti odnesu ceo plen. Grešku Panića iskoristio je Milinković, nesebično uposlio Grkajca, koji pogađa prečku. Odbijena lopta došla je do iskusnog Dragana Pavlovića, koji se lažnjakom oslobodio čuvara i pogodio nebranjeni deo mreže.

Nakon kornera, dva minuta kasnije, i centaršuta Bojića, visoki Pantić je udarcem glavom uspeo da pogodi mrežu rivala iz Gornjeg Milanovca i tako se iskupi za prethodni kiks, donevši drugo poravnanje, ispostaviće se i konačan rezultat.

U narednom kolu Smederevo gostuje Slobodi u Užicu, čiji je današnji meč sa Mačvom 1929 u Bogatiću odložen zbog trovanja hranom većeg broja igrača iz Užica.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!