Rutinska pobeda rukometaša, Radinčanke poražene od fenjeraša

SMEDEREVO,  5. mart 2022 – I ove subote bio je dupli rukometni program u Dvorani Smederevo. Najpre su u odloženoj utakmici 12. kola Super B lige radinačke rukometašice neprijatno iznenadile svoje pristalice izgubivši od poslednjeplasirane ekipe: Mladi radnik – Zaječar 1949 25:26 (12:11). U drugom meču, u okviru 14. kola Super B lige Sever Centar nije bilo dileme oko konačnog pobednika; Smederevo SC Voždovac 2012 28:22 (15:15).

Kada je u 17. minutu Anđela Filipović (9 golova) odvela domaće na plus pet, bilo je 9:4, šansu su dobile mlade i neiskusne rukometašice domaćih, pa su gošće na poluvreme otišle samo s golom zaostatka.

U nastavku, eksperiment trenera Jovice Petkovića, da gošćama iz Zaječara suprotstavi rezervni sastav, nije uspeo. Predvođene Janom Milošević (12) i Milom Mladenović (69), uz 15 odbrana, od toga i jednog sedmerca, najbolje akterke meča Alme Redžebar, nekadašnje šampionke su upisale tek drugu prvenstvenu pobedu.

U drugom večerašnjem susretu, učenici trenera  Nenada Martića nisu dozvolili iznenađenje. Od samog početka su bili u vođstvu, a nešto opušteniju igru pre pauze Beograđani su iskoristili i izjednačili na 15:15.

Prvi i jedini put gosti su poveli na startu nastavka, a onda su, pored ostalih, Jevđenović (6), Antić (5) i najbolji akter susreta Marjanović (4) u 51 minutu odveli svoje ekipu na plus sedam, 26:19, i tako upisali treću uzastopnu pobedu.

Narednom 15. kolu Smederevci gostuju Kolubari, dok će Radinčanke sledeće subote, u 14. kolu, dočekati ekipu Radničkog iz Beograda.

Foto: R.G

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!