Ekipe Instituta za transfuziju krvi u Smederevu i Velikoj Plani

SMEDEREVO/VELIKA PLANA, 20. februar 2022 – Institut za transfuziju krvi Srbije poručuje da su rezerve svih krvnih grupa smanjene i pozivaju dobrovoljne davaoce da daju krv.

Gde možete da date krv iduće nedelje:

  • U ponedeljak,  21. februara ekipa Instituta  za transfuziju krvi Srbije biće u Smederevu, u Centru za kulturu, od 9 do 15 časova.
  • U sredu, 23. februara ekipa Instituta  za transfuziju krvi Srbije biće u Velikoj Plani, u bioskopu Centra za kulturu „Masuka“, od 9 do 14 časova.

U toku je tradicionalna Zimska kampanja, koju od 2009. godine organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije uz podršku lokalnih samouprava i medija. Cilј kampanje je da se obezbede dovolјne količine krvi u periodu godine kada su smanjene rezerve, kao i podizanje svesti građana o važnosti dobrovolјnog davanja krvi.

Tokom januara i februara, kroz organizaciju akcija dobrovolјnog davanja krvi u lokalnoj zajednici i podsticanje građana da se uklјuče, više od 40 gradova i opština simbolično se takmiči za titulu Šampion solidarnosti.

Skorašnji članci