Mladost pobedom nad Pirotom proslavila ulazak u Košarkašku ligu Srbije

SMEDEREVSKA PALANKA,13. april 2024 – Igrači palanačke Mladosti i njihovi navijači su i pre večerašnje utakmice znali da je postignut istorijski uspeh i da će se ovde od jeseni nadmetati i gledati ekipe najvišeg ranga u košarci u Srbiji. Plasman je obezbeđen prošle sedmice pobedom nad direktnim rivalom Borcem u Zemunu tako da je poslednji susret pred domaćom publikom bio bez rezultatskog značaja, ali ipak da pomenemo i te brojke: Mladost SP – Pirot 88:84 (23:24, 23:20, 16:21 i 26:19).

Pred punim gledalištem sale Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i to je moralo da se odradi, da bi usledilo slavlje košarkaša i navijača.

Da je atmosfera svečarska videlo se i po toku večerašnjeg meča, pa su tako gosti iz Pirota umalo došli do pobede, koja im baš ne bi mnogo značila, s obzirom da se znalo da će, dobili ili izgubili, prvenstvo okončati na petoj poziciji na tabeli. Do polovine poslednje četvrtine su vodili, a onda su se domaći malo više potrudili, da na slavlje ne padne senka poraza.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Mladen Stojanović sa 23, Petar Šparović je dodao 20, a dvocifren broj poena imali su još Nikolić sa 14 i Papić sa 12 ubeleženih pored imena. Kod gostiju najviše poena je imao Đorđević – 27, a pratio ga je Đonlić sa 20.

 

Beogradski Radnički i palanačka Mladost, oba kluba zavidne tradicije, tako će se od iduće sezone takmičiti u KLS. Beograđani su nekada davno bili i prvaci države, Palančani nemaju taj pedigre, ali će biti u prilici da pokušaju da u nadmetanjima iduće jeseni ispišu novu stranicu klupske istorije.

Idućeg vikenda ostaje da obe ove ekipe gostuju, Radnički u Boru, a Mladost u Arilju, ali ishod tih mečeva neće ništa promeniti.

Foto: S. Š.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!