Sporazum o realizaciji prve faze izgradnje marine u Velikom Gradištu

VELIKO GRADIŠTE, 2. februar 2022 – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić potpisala je danas sa vršiocem dužnosti direktora Agencije za upravljanje lukama Vukom Perovićem, direktorom JVP ,,Srbijavode” Goranom Puzovićem i predsednikom Opštine Veliko Gradište Draganom Milićem Sporazum o realizaciji prve faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu.

Marina će se nalaziti na Dunavu, u neposrednoj blizini Srebrnog jezera. U sklopu nje planirani su i objekti kao što su uprava, klub, prostor za smeštaj plovila, smeštajni kapaciteti, komercijalni i drugi sadržaji.

Matić je, nakon potpisivanja u svečanoj sali Skupštine opštine Veliko Gradište, podsetila na to da je Sporazum rezultat prethodno potpisanog Memoranduma o razumevanju u oblasti nautičkog turizma u unutrašnjim plovnim putevima između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Agencije za upravljanje lukama.

Ona je navela da će to omogućiti početak rada na procesu izgradnje marina i međunarodnih putničkih pristaništa i time značajno doprineti unapređenju održivog i planskog razvoja nautičkog turizma u ovom delu Srbije, kao i razvoju turističko-rekreativnog kompleksa na Srebrnom jezeru, gde se iz godine u godinu beleži sve veći broj turista i noćenja.

Trenutno postoji pristan za čamce bez pratećih sadržaja, ali Dunavom prolazi sve više luksuznih plovila i ti turisti takođe imaju želju da svrate na Srebrno jezero. Dunav ovde predstavlja i granicu sa Rumunijom, odakle dolazi sve veći broj turista, navela je ministarka.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Skorašnji članci

error: Content is protected !!