Marko Kilibarda – još jedan „romantičar sa Karaburme“ u Smederevu

SMEDEREVO, 2. februar 2022 – Danas je dres Smedereva zadužio Marko Kilibarda (23), krilni napadač. Prošao je mlađe kategorije Čukaričkog, kalio se u BASK-u, a branio je i boje lučanske Mladosti, Sloge iz Požege, u dva navrata, noivobeogradskog Radničkog, dva puta takođe i Trajala i na kraju  OFK Beograda, odakle je i stigao u Smederevo, baš kao i Maksić. Kilbarda se odmah priključio ekipi, a debi ovog brzonogog fudbalera očekuje se u ponedeljak, na pripremnoj utakmici sa Radom u Kučevu.

Prvi izlazak na teren za još uvek nekompletnu ekipu Smedereva rezultatski nije bio uspešan. Na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji učenici Save Šašića doživeli su ubedljiv poraz od Žarkova (1:5), što je, između ostalog, primoralo šefa struke da što pre popuni sastav.

– Prvoligašu iz Makiške šume ovo je bila peta, a nama prva provera, što se itekako odrazilo na konačan ishod. Moraće još mnogo toga da se koriguje, mada pro poluvreme, bez obzira na vođstvo rivala, i nije bilo tako loše. U nastavku su iz startne postove ostali samo Aleksa Marković i Predrag Luka, a šansu su dobili doskorašnji i sadašnji omladinci, kao i nekoliko mladih fudbalera koji su bili n probi – objašnjava Sava Šašić razloge poraza, ali i činjenicu da su timu potrebni novi igrači, zbog čega su uostalom i dovedeni Kilibarda i još nekoliko novajlija.

Pre Mraka Klibarde, u Smederevo su, podsetimo, stigli pomenuti Predrag Luka (RSK), Miloš Zličić (Sloboda Tuzla), koji je protiv Žarkova upisao i debitantski pogodak, kao i štoper Filip Maksić (OFK Beograd).

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!