Prvenac Miloša Zličića, ali samo za utehu u ubedljivom porazu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 29. januar 2022 – Prvi izlazak fudbalera Smedereva na teren na Adi Ciganliji, sa veštačkom podlogom i pod reflektorima, nije bio baš rezultatski slavan, okončan je ubedljivim porazom: Žarkovo – Smederevo 1924 5:1 (3:1).

Prvoligaš iz Makiške šume, kome je ovo bila peta pripremna utakmica, bolje je ušao u meč i već u 7. minutu stekao prednost. Nakon udarca Vanje Ilića sa 20 metara lopta je od prečke završila iza leđa golmana Tasića.

Grešku gostiju, na pas nekadašnjeg Oklopnika Marka Stojanovića, iskoristio je Ivić i golom u 27. minutu i tako proslavio sedamnaesti rođendan.

Sa desne strane, pet minuta kasnije, Krsta Bojić je uputio centaršut, a kod druge stative novajlija u dresu Smedereva Miloš Zličić udarcem glavom smanjio je rezultat.

Pokušavali su Bojić i Stanić da izjednače, ali umesto toga Žarkovo u 35. minutu povećava vođstvo. Ponovo je asistirao Stojanović, a iskosa s leve strane Lazar Mićić je prizemnim šutem pogodio suprotan ugao gola Smedereva.

Sa devetoricom doskorašnjih i sadašnjih omladinaca, učenici trenera Save Šašića uspešno su parirali Žarkovu do 71. minuta, kada je na ubacivanje Muse, takođe nekadašnjeg Smederevca, Dukić sa 15 metara neodbranjivim volejom matirao Dobrića.

Ne zadugo, u 74. minutu, čist poklon iskoristio je usamljeni Milošević i stavio tačku na ovaj duel.

Sledeću proveru Smederevci će imati 7. februara u Kučevu protiv beogradskog Rada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!