IPARD: Objavljen novi javni poziv za podsticaje za ruralni turizam

24. septembar 2021 – Drugi Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju polјoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja objavlјen je juče na internet prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja. Rok za podnošenje zahteva je do 17. decembra 2021. godine, a predmet ovog javnog poziva su investicije i prihvatlјivi troškovi u ruralni turizam.

Po ovom Javnom pozivu opredelјena su sredstva u iznosu od 1.763.703.000 dinara. IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65% vrednosti prihvatlјivih troškova investicije, umanjenom za iznos poreza na dodatu vrednost. Korisnik IPARD podsticaja može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od najmanje 20.000 evra, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije.

Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može da podnese samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatlјivih investicija i troškova za Drugi javni poziv za Meru 7.

Drugi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju polјoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja dostupan je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede http://www.minpolj.gov.rs/ i na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja na linku http://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci