Dan primirja: Red vožnje, parkiranje, prodavnice…

SMEDEREVO, 11. novembar 2021 – Dan primirja se obeležava u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. U evropskim zemljama, koje su potpisnice tog sporazuma ovaj datum se obeležava kao  Dan sećanja, a u Srbiji kao Dan Primirja.

Srbija je ovaj datum izabrala za jedan od svojih praznika 2012. godine, a uz obeležavanje praznika na reveru se cele sedmice kada pada praznik nosi specijalni amblem, cvet Natalijina Ramonda. Ovaj cvet predstavlja simbol pobede Srbije u Prvom svetskom ratu.

Zbog državnog praznika, autobusi u gradskom, prigradskom i međugradskom saobraćaju PO Lasta Smederevo, danas će saobraćati po nedeljnom redu vožnje, potvrđeno je portalu Podunavlje.info.

Na današnji praznik, pošta u  Smederevu radiće od 8 do 15 časova, a za Podunavlje.info u JKP Parking servisu Smederevo je potvrđeno da  neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Tokom praznika, trgovine i ugostitelji radiće uobičajenim radnim vremenom, ili sa minimalnim izmenama. Dežurne prodavnice moraju da rade najmanje do 12 časova, ali mogu ostati otvorene i duže.

Kako saznajemo, otvorena je i Zelena pijaca, kompanija Lidl neće menjati radno vreme, radiće uobičajeno od 8 do 22 časa. Takođe, Idea, Roda, Maxi i DIS market ostaju otvoreni.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!