Akcija prikupljanja sredstava za kupovinu udžbenika nije uspela

SMEDEREVO, 14 septembar 2021 – „Sa žaljenjem obaveštavamo zainteresovane da akcija prikupljanja sredstava za kupovinu priručnika i udžbenika za učenike iz socijalno ugroženih porodica nije uspela“, saopštili su danas iz Crvenog krsta Smederevo. Naime, prikupljeno je samo 2.000 dinara, što nije dovoljno da bi ova akcija mogla da bude sprovedena.

Uplaćena sredstva biće upotrebljena prilikom realizacije neke od narednih akcija u korist učenika iz socijalno ugroženih porodica, navode iz Crvenog krsta zahvaljujći sena svakoj donaciji i u nadi da će sledeće akcije da budu uspešnije.

Fond za pomoć deci i mladima iz socijalno najugroženijih porodica Crvenog krsta Smederevo „Živoslava Lazić“, podsećamo, pre nešto više od mesec dana pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu udžbenika i školskog pribora za decu i mlade iz najugroženijih porodica. Iz Fonda su pozvali preduzeća, organizacije, ustanove, udruženja i građane da u okviru svojih mogućnosti uplate novac u ovaj Fond za ovu namenu.

Ova akcija nije, ali jedna druga, ne manje važna, jeste uspela. Crveni krst Smederevo je, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao i ovog ponedeljka akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su prikupljene 62 jedinice krvi.

Crveni krst Smederevo zahvaljuje dobrovoljnim davaocima na učešću u ovoj akciji i poziva sve ljude dobre volje da i ubuduće učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Centru za kulturu u Smederevu svakog ponedeljka od 9 do 15 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!