Solistički klavirski koncert Dine Hadžiomerović u Smederevu

SMEDEREVO, 1. jun 2021 – U Koncertnoj dvorani Centra za kulturu u Smederevu večeras će, sa početkom u 19 sati, biti održan klavirski koncert Dine Hadžiomerović. Ulaz na koncert je slobodan, a gostovanje u Smederevu je praktično nedelju dana uoči njenog solističkog nastupa u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Dina Hadžiomerović je rođena 1981. u Beogradu. Srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” je učila u klasi prof. Biljane Popović i profesorke  Željke Simanović.  Fakultet muzičke umetnosti je upisala sa 16 godina, a diplomirala je 2003. godine sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta – klavir. Zatim je upisala magistarske  studije, 2010. godine je magistrirala, a u toku studija bila je angažovana kao demonstrator na Katedri za klavir na FMU.

Od 2002. godine zaposlena je kao klavirski saradnik u MŠ „Kosta Manojlović“. Kao klavirski saradnik je sa učenicima aktivno nastupala na koncertima, kao i na domaćim i međunarodnim takmičenjima na kojima su osvojili brojne nagrade. Trenutno je na završnoj  godini doktorskih studija na odseku za klavir.

Kao solista i u kamernim ansamblima, nastupala je u svim eminentnim salama u Beogradu iNovom kao i u ostalim gradovima širom Srbije. Imala je resitale u inostranstvu, u Francuskoj , Češkoj, Italiji, Crnoj Gori…  Dina je, kao solista, osvojila veliki broj nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji, Francuskoj, Italiji i Českoj.

Program koncerta 

P.I. Čajkovski: “Godisnja doba” op. 37

Br. 3, Mart

Br. 4, April

Br. 5, Maj

Br.6, Jun

Br. 10, Oktobar

Br. 12, Decembar

  1. Skrjabin : Etide op 8

Br. 2, u fis molu

Br. 4 , u Ha duru

Br. 7, u be molu

Br. 8, u As duru

Br. 11, u be molu

Br. 12, u dis molu

A. Balakirjev : Nokturno br 3, u de molu

  1. Rahmanjinov : Muzicki momenti op 16

Br 3, u ha molu

Br. 1, be molu

Br. 2, u es molu

Br. 5, u Des duru

Br. 4, u e molu

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!