Rukomet: Kad ti kod komšije otmu siguran plasman u Super ligu

SMEDEREVO, 1. jun 2021 – Sutra se igra poslednje kolo prvenstva u Super B ligi za rukometaše. Uoči pretposlednjeg, koje je igrano u nedelju, Smederevo je bilo prvo na tabeli i u Velikoj Plani, protiv domaće Morave, trebalo je samo da overi plasman u najviši rang srpskog rukometa, praktično da se vrate gde su bili. Da tako ne bude pobrinuli su se domaćini, reklo bi se – uz nesebičnu pomoć sudija, pa Smederevci sada odjednom zaostaju bod za Jugovićem iz Kaća i više ne zavise samo od sopstvenih rezultata.

Činjenica je da su za Moravu bodovi u susretu sa Smederevicma značili spas i opstanak u ligi, ali kako su do njih došli drugo je pitanje. Na kraju je ostalo zapisano da je konačan rezultat bio 30:28, poluvreme 18:15 za domaće, a teško da će se neko sećati kako se do toga došlo. To što su domaći imali 9 a gosti samo 4 sedmerca još i nekako, ali su Smederevci praktično trećinu utakmice igrali sa igračem manje. Naime, Smederevo je imalo 20 minuta isključenja, naspram 6, koliko je presuđeno da su zaslužili rukometaši Morave. Kada se to zna, nije nikakvo čudo da su Smederevci možda više ogorčeni na sudije nego na domaćine, jer u takvim okolnostima teško da su mogli da stignu makar i do boda, kamoli do oba koji bi im značili siguran povratak u Super A ligu.

Ovako, ostaje da se nadaju da će Kaćani imati makar malo teži posao na gostovanju kod ekipe Voždovca, kojoj taj meč, uzgred budi rečeno, ništa ne znači, opstanak su obezbedili a ne učestvuju u borbi za vrh tabele. Smederevo u poslednjem kolu dočekuje tim Vrbas Petrola, koji je u sličnoj poziciji kao Voždovčani.  Pri tome, Kaćani imaju bolji međusobni skor u susretima sa Smederevo, tako da je i to otežavajuća okolnost za ovdašnje rukometaše.

Dakle, nije samo fudbal. Ima ponešto od toga i u rukometu.

Foto/ilustracija: RK Smederevo FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!