Jedriličarski klub Smederevo prvi u klasi 470 na Paliću

PALIĆ/SMEDEREVO, 16. maj 2021 – Na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u jedrenju, koje je ovog vikenda održano na Palićkom jezeru, dvočlana posada Jedriličarskog kluba Smederevo osvojila je zlatnu medalju u klasi 470, dok je ekipa Brodarskog kluba Metalac Smederevo bila treća.

Pre dve nedelje, na istom regatnom polju je održana tradicionalna Prvomajska regata, tada je Jedriličarski klub Smederevo bio treći a Brodarski klub Metalac prvi. Na današnjem takmičenju, ali i onom pre dve nedelje, druga je bila dvočlana posada Jedriličarskog kluba Panonija iz Bele Crkve.

Prva dva mesta u klasi Finn zauzeli su predstavnici Mađarske, dok je najbolje plasirani takmičar iz Srbije bio Tihomir Zakić iz Jedriličarskog kluba Palić, koji je osvojio treće mesto.

U klasi Laser (standard) dominacija takmičara iz Jedriličarskog kluba Gemax, prvi Nikola Banjac, drugi Neven Nikolić, treći Luka Minić.

Najbolja u klasi Laser (radial) bila je Kristina Boja iz Jedriličarskog kluba Palić, drugi Dušan Trbojević koji vozi pod zastavom Jedriličarskog saveza Srbije, dok je treća Maja Knežević iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd.

Prvoplasirana u klasi Laser (4,7) je Petra Buljovčić iz Jedriličarskog kluba Reful sa Palića, drugi Dario Bešić iz Jedriličarskog kluba Palić i treća Aleksandra Vujošević iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd.

U klasi Optimist, koju čine naši najmlađi jedriličari, prema očekivanjima su reprezentativci Srbije, koji će od 30. juna do 10. jula učestvovati na Svetskom prvenstvu na jezeru Garda u mestu Riva u Italiji, zauzeli prva tri mesta. Zlato je osvojio Andrej Bozoki iz Jedriličarskog kluba Zemun, srebro Nenad Zakić iz Jedriličarskog kluba Palić, a bronzu Filip Yuili iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine je kriterijska regata, sa koeficijentom jačine 1,55, a na regatnom polju je tokom vikenda bilo oko 70 takmičara iz skoro svih srpskih klubova i Mađarske.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!