Na Rajcu i Ravnoj Gori orijentirci Čelika osvojili 18 medalja

SMEDEREVO, 16. maj 2021 – U organizaciji PSK Pobeda iz Beograda ovog vikenda održan je 40. Memorijal posvećen legendarnom članu i osnivaču ovog kluba čika Dušku Jovanoviću, najzaslužnijem za podizanje planinarskog doma na Rajcu. Ovo je bilo dvodnevno takmičenje; prvog dana bilo je prvenstvo Srbije na srednjim distancama, a drugog trka za Svetsku ligu, koja je bila istovremeno i redovno sedmo kolo Orijentiring lige Srbije. Takmičari Čelika su u ova dva dana osvojili 18 odličja: 4 zlatna, 7 srebrnih i 7 bronzanih. Čelik je ovim rezultatima bio među dva najuspešnija kluba, a u OLS trenutno zauzima drugu poziciju.

Takmičenje prvog dana, održano je u kategoriji srednje distance na terenima Rajca, lokalitetu Debelo brdo. Na takmičenju je učestvovalo 196 takmičara iz 17 klubova Srbije, a sve je imalo i međunarodni karakter jer je bilo takmičara i iz inostranstva, iz Makedonije i Bugarske. PSK Čelik je nastupio sa 28 takmičara. Kao i uvek, najzahtevnije staze imali su seniori, sa dužinom od 4,1 km., sa 200 m uspona i 19 kontrolnih tačaka.  Čelik je na ovom takmičenju, prvenstvu Srbije, osvojio 7 odličja. Osvojene su dve zlatne:Dragan Pavlović i Bilјana Grujić;jedna srebrna Marta Trajković i 4 bronzane:Sara Savić, Milica Vasilјević, Marija Trajković i Nataša Stanisavlјević.

Takmičenje drugog dana je održano na terenima Ravne gore, zapadno od spomenika i crkve. Učestvovalo je 17 klubova sa 202 takmičara, a Čelik ih je imao 29. Trka je bodovana za svetsku ligu, ali je ujedno bila važna za plasman u Orijentiring ligi Srbije, jer se bodovala kao redovno sedmo kolo. Na zahtevnim dužinama staza, u jakoj konkurenciji, takmičari Čelika su se popeli 10 puta na postolјe. Osvojena su 4 prva, 3 druga  i 3 treća mesta. Za drugi dan nisu delјene medalјe, već je ovaj rezultat uziman za bodovanje u OLS, bodovanje za svetsku ligu u orijentiringu i Memorijal.

Za Memorijal čika Duška sabrani su rezultati trka za oba dana, nakon kojih je takmičarima PSK Čelik, zasluženo, pripalo 11 odličja. Najsjajnia dva, koje su osvojile Marta Trajković i Katarina Cvetković. Srebrnih je bilo 6, a osvojili su ih: Sara Savić, Milica Vasilјević, Bilјana Grujić, Aleksandar Živojinović, Dragan Pavlović i Milan Cvetković. Bronzanih odličja osvojeno je tri, zaslužili su ih: Ilija Milutinović, Saša Nikolić i Nataša Stanisavlјević.

Sledeće takmičenje je u Smederevskoj Palanci, u subotu 22. Maja, gde će biti dve trke; štafetno prvenstvo u orijentiringu i Prvenstvo Srbije u orijentiringu, u varijanti sprint.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!