Krizni štab: Stariji osnovci i srednjoškolci od ponedeljka opet u klupama

BEOGRAD, 16. april 2021 – Krizni štab je na današnjoj sednici doneo odluku da od 19. aprila đaci starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci vrate na nastavu u školama. Oni će pohađati nastavu po modelu od 1. septembra, dakle po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski, objašnjeno je nakon sednice.

Odlučeno je i da bude izjednačena cena PCR testiranja u Srbiji, 9.000 dinara, za naše građane i strance, kao znak podrške turizmu, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Na pitanje na konferenciji za medije posle sednice, da li je Krizni štab razmatrao neke mere za predstojeće praznike, Kon je kazao da nije bilo reči o tome i da lično ne očekuje da će se o tome posebno pričati. „Biće apel svima da se izbegavaju kontakti“, kazao je.

Što se drugih mera tiče, nema promena i ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemijska situacija je izašla iz vanredne, ocenjujemo je kao nepovoljnu, naglasio je Kon.

Nije doneta odluka ni o tome da li kafići i ostali ugostiteljski objekti mogu da rade u zatvorenom prostoru. Sve će zavisiti, kako je rečno, od razvoja situacije.

Ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!