Za vikend samo prehrana, apoteke i pumpe, i stariji osnovci onlajn

12. mart 2021 – Krizni štab usvojio je nove mere prema kojima će svi objekti, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane, biti zatvoreni od danas u 21 sat.

Član Kriznog staba i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković je, obraćajući se medijima nakon sednice Kriznog štaba, rekao da je trenutna epidemijska situacija ocenjena kao vanredna i da imamo blago povećanje broja novozaraženih.

„Prema prognozama i onome što očekuje medicinski deo Kriznog štaba jeste da će taj broj rasti u narednom periodu“, upozorio je Gojković.

Gojković je da što se tiče kulturnih manifestacija, da su sve suspendovane i da se neće tokom vikenda održavati.

„Ministarstvo sporta će precizirati u narednom periodu ono što ne može zbog unapred dogovorenih termina vezanih za sistem takmičenja – to će se odvijati tokom vikenda bez prisustva publike i maksimalne mere koje se sprovode“, rekao je Gojković.

Naveo je da se za sledeću nedelјu nastavlјa onlajn nastava za srednje škole, ali da na onlajn nastavu prelaze i stariji osnovci, od petog do osmog razreda osnovne škole.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!