Odbojkašice nastavile niz protiv Valjevki, odbojkaši izgubili od Novosađana

SMEDEREVO, 30. januar 2021 – U Smederevu je večeras opet bio dupli odbojkaški program, susreti 14. kola Prve lige za žene i muškarce. Odbojkašice su slavile, Smederevo – Srbijanka 014 3:1 (25:20, 25:16, 20:25 i 25:20), a odbojkaši Smederevo Carine su poraženi od Novog Sada 0:3 (24:26, 18:25 i 16:25).

Posle pobede u Vranju od 3:2, odbojkašice Smedereva, učenice trenera Dragana Mratinkovića, i večeras su bile uspešne. Prva dva seta domaće su rutinski dobile, a uz tehničarku Anu Popović (2 poena) istakle su se iskusne Marija Mijanović  (19) i Vesna Sekulić (18).

Činilo se da će Smederevke posle vođstva u trećem setu od 19:16 stići do ubedljive pobede, ali gošće iz Valjeva, serijom Tamare Stanković (13), napravile su preokret. U četvrtom periodu igre, za domaće se raspucala i Una Đorđević (17) i uz dobru igru ostalih saigračica ostvaren je peti uzastopni trijumf i nastavljen pohod ka vrhu tabele.

Za razliku od njih, odbojkaši Smederevo Carine su doživeli poraz iako su pružili snažan otpor favoritu. Podmlađeni sastav Smderevaca, bez trojice standardnih prvotimaca, umalo u prvom setu nije iznenadio ekipu Novog Sada, trećeplasiranu na tabeli Prve lige. Gosti su, uz dosta sreće, tu prvu deonicu dobili na razliku. Sjajnu rolu u tom delu igre jod domaćih imao je mladi Luka Đurić (10 poena).

Znatno iskusniji Novosađani, prevođeni Micićem  (11) i Vemićem (11) u sledeća dva seta su, uprkos trudu domaćih, ipak pokazali zašto su tu gde jesu na prvoligaškoj tablici i rešili meč u svoju korist.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!