Prijava poslodavaca za uključivanje u dualno obrazovanje do kraja januara

8. januar 2021 – Privredna komora Srbije pozvala je sve poslodavce koji žele da se uklјuče u model dualnog obrazovanja u školskoj 2021/2022. godini da do 31. januara 2021. godine dostave izjave o spremnosti, a koje mogu da popune putem veb portala dualnog obrazovanja na linku: http://portal.dualnoobrazovanje.rs/.

U narednoj školskoj godini, u ponudi će biti 51 obrazovni profil za realizaciju po dualnom modelu obrazovanja. Listu obrazovnih profila možete da pogledate ovde.

Pored izjave, zainteresovani  poslodavci  treba da putem portala podnesu i zahtev za akreditaciju za svaki obrazovni profil za koji se poslodavac prijavlјuje. Spisak prateće dokumentacije iz zahteva za akreditaciju može da se preuzme ovde, a uputstvo za popunjavanje ovde.

Dokumentaciju poslodavci dostavlјaju najkasnije 10 dana od datuma podnošenja izjave i zahteva, elektronskim putem na adresu elektronske pošte: obrazovanje@pks.rs, ili putem pošte na adresu: Privredna komora Srbije, Služba za dualno obrazovanje i obrazovne politike, Kneza Miloša 12, sa naznakom „Dokumentacija za akreditaciju“.

Konačnu odluku o odobrenim odelјenjima po dualnom modelu obrazovanja Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavlјivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem aprila 2021. godine. Na veb portalu, poslodavci mogu pratiti status izjava o spremnosti koje su podneli.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien