Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu, proglašeni najbolji

SMEDEREVO, 31. oktobar 2020 – Posle četvorodnenvnog nadmetanja večeras jeui Smederevu završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za seniore i seniorke. Na finalnoj večeri viđeno je 12 od 13 zakazanih borbi. Smederevac Milosav Savić je postao prvak u kategoriji do 91 kilograma. Nakon neodržanog meča sa Veljkom Ražnatovićem, koji mu je meč predao zbog povrede šake, iz istog razloga je i Đorđe Nikolić iz zrenjaninskog Banata odustao od finala, pa je tako Saviću pripala titula.

Pored toga, Smederevo se okitilo sa još dva zlata; Nemanja Gavrilović u kategoriji do 60 kilograma je savladao vrlo čvrstog Kristijana Jovanovića iz valjevskog Metalca. Aplauze je pobrala i Nina Pavlović, Smederevka koja nastupa za beogradsku Fontanu, u kategoriji do 60 kilograma, a u finalu je savladala Kseniju Medić iz zrenjaninskog Petrovgrada.

Specijalni žiri sastavljen od legendi jugoslovenskog i srpskog boksa, koji su činili Tadija Kačar, Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Vukašin Dobrašinović, Mujo Bajrović, Milivoje Labudović i Ljubiša Simić, proglasio je najbolje pojedince završne večeri prvenstva. Nabolja seniroka je Smederevka Nina Pavlović, a za najborbeniji par večeri proglašen je onaj koji su činili Nemanja Gavrilović i Kristijan Jovanović. Za najboljeg trenera izabran je Bojan Arsić, trener bokserskog kluba Despot iz Smedereva. Najbolji tehničar po oluci žirija je Vahid Abasov, član Radničkog iz Beograda, koji je u finalu savladao Dželjana Toskića, člana Dandija iz Novog Pazara. Za najboljeg boksera finalne večeri proglašen je Volter Đokić, član Novog Sada, koji je nokautom u drugoj rundi u finalu pobedio Novaka Radulovića iz niškog Viteza.

Nina Pavlović, najbolja bokserka Pojedinačnog prvenstva Srbije
Bojan Arsić, najbolji trener Prvenstva, trener Despota iz Smedereva
Volter Đokić iz Novog Sada, najbolji bokser Pojedinačnog prvenstva Srbije

 Foto: R.G. podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!