Neslavni rekorder – Požarevljanin vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi

SMEDEREVO, 1. novembar 2020 – Saobraćajna policija, tokom redovne kontrole, sinoć je u Smederevu zadržala muškarca starog 34 godine iz Požarevca kome je utvrđena količina od 5,5 promila alkohola u organizmu.

Nakon pregleda u Opštoj bolnici u Smederevu, njemu je određeno zadržavanje i on će, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja, biti priveden sudiji za prekršaje.

Inače, ovo je rekord među vozačima automobila. Na crnoj listi, prvo mesto zauzima Aleksinčanin koji je upravljao motociklom sa 8,3 promila, pa je to ipak druga konkurencija. Njega je policija zaustavila 14. jula 2015. godine i najpijaniji je registrovani vozač. Za njim sledi šezdesetjednogodišnji Užičanin, koji je u decembru 2014. godine uveče automobilom izazvao udes, sa 5,5 promila. Isto toliko je imao i Nišlija koji je otkriven 13. novembra 2013. godine. I evo sada se ovaj Požarevljanin zaustavljen u Smederevu izjednačio sa rekorderima na vrhu liste.

A najpijaniji ikad testirani kod nas srećom nije bio vozač. Beograđaninu, koji je doveden u bolnicu, lekari su svojevremeno izmerili čak 14,7 promila alkohola nakon što je popio četiri flaše viskija.

Policija apeluje na građane da ne upravlјaju vozilima pod dejstvom alkohola, jer time ugrožavaju svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, a u predstojećem periodu kontrole saobraćaja će biti pojačane.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!